ПРЕЯ | Монте Мюзик

ПРЕЯ

bedf7c98830

Прея Осасей е родена през 1994 в София. Още като малка, тя участва в училищна вокална група, но не се занимава професионално с музика в детските си години. Въпреки това, най-голямата й страст е пеенето и през годините продължава е заклета любителка. Започва да се замисля сериозно за кариера след като случайно се явява на кастинг за телевизионното шоу “X-Factor”. Там Прея се запознава  с хората, които по-късно й помагат да научи това, което не знае за музиката и да усъвършенства уменията, натрупала до момента. Младата певица не иска да учи в музикално училище, а предпочита да мине по по-дългия път, но да култивира “своето”.

Няколко години по-късно Прея сформира група със своя добър приятел Любен, с който в началото свирят кавъри на любими свои песни, а след това започват да композират собствени парчета. Експериментират с много различни стилове, но като основа полагат соул и фънк мотиви, гарнирайки с джаз, латино, реге  и хип-хоп елементи.

През 2013-та година, Прея участва в телевизионния формат “Музикална Академия”, чийто музикален продуцент е Монте Мюзик. От лейбъла веднага забелязват талантливата 19-годишна певица и й предлагат договор. В началото на 2014 г. Прея подписва с Монте Мюзик. Първото ѝ парче се казва “Малките неща” и вече има над милион гледания. Следват парчетата “Нюанси”, “Его” с Tri-O-Five и “Позволи ми да знам”. В пролетта на 2015, Прея участва и в сингъла от дебютния албум на Михаела Филева “Забранен достъп”, заедно с Дивна. Следва първия по рода си проект, в който певицата пише песен по книга с едноименното заглавие “Всички наши места” – баладата е с изключително красиво видео и нежен текст, написан от самата нея. През 2015-та и началото на 2016-та, Прея прави самостоятелни концерти на живо с групата си, в които представя хитовете си в различни варианти.

ВИДЕО

 

 

ВРЪЗКИ

НОВИНИ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЯDeveloped by IT B-forward