VENZY | Монте Мюзик

VENZY

0000262962-article2

VENZY (Вензи)  е новоизгряващ изпълнител на Българската музикална сцена, таланта си открива още в ранното детство. През 1990г постъпва в “Детския радио хор”, където членува около 3 год. Поради лични причини се налага да напусне хора, но година по-късно постъпва в музикална паралелка в столичното 144 СОУ “Народни Будители”. Там участва в детската вокална група и хор до 7 клас. След 4 годишна пауза Venzy, започва отново да се занимава активно с музика и по специално с Хип-Хоп и Реге .

През 2012г е гост вокалист на няколко от участията в реге групата “ONE SOUL”, с която се появяват на сцената на мултижанровия фестивал “София диша” проведен през август месец. Скоро след това е поканен в съвместен проект за ридим от реге организацията “Roots And Sound” , чиято цел е да сплоти и подкрепи реге културата в Югоизточна Европа. Към организацията се включват известни изпълнители от Балканския полуостров и 1-вия български реге лейбъл “Roots Rocket” с известни артисти като: Jahmmi Youth, Zafayah, NRG_D и др.
В края на 2012г., Venzy, се присъединява към семейството на музикална компания “Монте Мюзик”, където негов музикален продуцент е Владимир Ампов- Графа.

Venzy вече е във вихъра си след парчета от калибъра на “Под открито небе”, “А, дано, ама надали”, “Опасно близки”, “Щом ти си до мен”, “Въпрос на време”, “Мога да ти вярвам”, а в края на 2014 г. се включва и в дебютното парче на най-новите членове на Монте Алекс и Влади. 2015 продължава с ударното парче с Били Хлапето – “Кажи ми вече всичко” и трио с Били и Графа – “Запазено място”.

ВИДЕО

 

 

ВРЪЗКИ

НОВИНИ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЯDeveloped by IT B-forward