Деница Караславова

Деница Караславова

Деница Караславова е българска певица и текстиписец. Родена е на 14.06.2002 г. в гр. Първомай, но живее в гр. Пловдив. Занимава се с музика от малка, като участва в редица формати и печели награди. Музикалното й обучение преминава в пеене с хор „Детска Китка“ в „Арт Войс Център“ с вокален педагог Румяна Иванова. От 14-годишна учи китара, а неин учител е баща й. Друг музикален инструмент, който много й допада, е пианото. Писането на стихове е любимо занимание на младия талант, което й помага при писането на текстове за песни. Актьорското майсторство е друга нейна страст, с която се занимава през свободното си време.

Първото участие на Деница Караславова в конкурс е на Фестивал за популярна песен „Марица Евровизия“ в с. Граф Игнатиево през 2010 г. Тогава тя е само на 8 години и печели второто място. Следва участие в Младежки фестивал за Театрално, Музикално и Танцово изкуство „Рошавата котка“ в гр. Пловдив само година по-късно. Там наградата е грамота за участие в категория „Музика“.

Поредното признание за таланта на младата певица е от 2015 г., когато Деница стига до 2-ро място в Национален младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“. В музикалното състезание участва отново 3 години по-късно, като този път се нарежда на трето място сред победителите.

Две награди даровитата певица печели и с изяви в Национален конкурс за изпълнители на забавна песен в гр. Пловдив първо през 2015 г., след това и през 2018 г. През същата година Деница се явява в „Гласът на България“, където попада в отбора на Поли Генова.

От 2018 г. Деница е артист на Монте Мюзик. Дебютният й сингъл „Може да ми се обадиш“ се превърна в едно от най-харесваните парчета в българската поп музика. Нейният хит се превърна в училищен звънец за начало на часовете в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в град Първомай, където самата тя учи.

следвай

Медия

Още новини

Новини