Рафаел

Рафаел

Рафаел Пашамов е певец, текстописец и композитор. Роден е на 23 февруари 1994 г. в Москва в семейството на майка рускиня и баща българин. Освен там, през годините живее и на други места – Пловдив, Горна Оряховица, а сега се е установил в София.

Изкуството е неразделна част от неговия живот още от малък. Професионално започва да пее още на 15-годишна възраст в хор „Славянско единство“, с който изпълнява световни творби в Турция, Франция и Италия като солист и първи тенор. Музикалното си обучение продължава при маестро Донка Компринкова.

С опита си Рафаел осъзнава, че е важно да овладее колкото се може повече стилови похвати. Занимава се с оперно пеене като тенор, изпълнява и солови арии. През годините формира няколко рок групи, с които обогатява изкуството си.

През 2018 г. той се явява като състезател в кастинга на тъмно „Гласът на България“, а негов ментор там е Влади Ампов – Графа. Неговото участие в предаването го отвежда до трето място на финала, като след това подписва договор с Монте Мюзик. Само месец по-късно излиза и дебютния му сингъл „Магнит“, сниман в читалище Светлина в град Шипка. През есента следва втора песен – „Нови истини“.

Eксперименти Рафаел прави и в жанра инди поп-рок. Тексовете на песните си пише сам, като за него това е израз на страст и желание да изрази как той усеща музиката. Неговите вярвания се свеждат до това, че всеки има своето призвание. Неговото просто е да бъде творец.

следвай

Медия