Филм-концерт „Мечтите се сбъдват“ – Графа на НС „Васил Левски“ тръгва по кината

Филм-концерт „Мечтите се сбъдват“ – Графа на НС „Васил Левски“ тръгва по кината

Приблизителна продължителност: 93 минути

„Мечтите се сбъдват“ е кинопродукция, която проследява подготовката на най-големия концерт в историята на българската поп музика и неговата реализация пред публика с подкрепата на ПроКредит Банк.

В първата част зрителят ще стане свидетел на ексклузивния и личен поглед на режисьора Свилен Славов зад кулисите на мащабното събитие. Филмът оборва стереотипите и митовете за това какво значи да бъдеш артист и да твориш в България и разкрива една друга, фина и невиждана досега страна на артиста Владимир Ампов. Последната седмица преди спектакъла на Графа на стадион “Васил Левски” е запечатана в кадри, които показват всички трепети, вълнения, кризисни ситуации, смях и сълзи, част от подготовката. До болка откровен, филмът разказва какво точно влиза в направата на събитие от подобен мащаб и сваля всички завеси, за да поднесе една докосваща и истинска история за изпълнените с вълнение последни часове преди излизането на огромната сцена. Освен цялата доза приключения, през които преминават замесените, най-близките хора на изпълнителя ни предоставят неподправени интервюта, разкриващи какво коства подобно премеждие и в личен план. “Мечтите се сбъдват” отваря разговор за “цената” която артистите плащат, за да могат да творят в нашата страна.

Във втората част на филма ставаме свидетели на шоуто, заснето с над 20 камери от екипа на режисьора Вито Бонев. Продуцентът на филма “Монте Мюзик” е селектирал за концертната част четиринадесет от най-големите хитове на Влади Ампов, на които кинопубликата ще се наслади на голям екран и с перфектен съраунд звук.

За филма:

Влади Ампов – Графа, певец, композитор и продуцент:

“Изключително съм благодарен, че животът ме срещна с толкова  талантливи и добри хора, с които вървим в една посока и заедно сбъдваме мечти!”

 

Свилен Славов, режисьор на документалната част:

„Безкрайно съм щастлив, че бяхме допуснати до тази магия и заедно с всички замесени обхождахме границата с лудостта, за да сбъднем нещо наистина специално.“

Вито Бонев, режисьор на концертната част:

„Любовта ми към музиката и към снимането се сляха по перфектен начин в концерта на Графа, за което съм безкрайно благодарен.“

 

Премиера: Дом на киното, 22 февруари, 20 часа, в рамките на фестивала “Masters of Art”.

В кината в цялата страна продукцията ще се разпространява от 15 март.

Още новини

Новини