„Моменти“ на Графа се превърна в хит в Чехия

„Моменти“ на Графа се превърна в хит в Чехия

Когато говорим за български хитмейкър, несъмнено първото име, което ни идва на ум е това на Влади Ампов – Графа. Признание за таланта му дойде и от Чехия, където песента „Моменти“ заживя нов живот в изпълнение на двама от най-популярните там певци – Ян Бендинг и Моника Багарова. Чешката версия на песента се казва „Град“ (Město), а идеята тя да се превърне в сингъл е на продуцентите на телевизионната риалити поредица „Прага – ден и нощ“, които стигат до авторите ѝ със съдействието на българския продуцент Краси Ванков.

Много често режисьори и филмови продуценти се доверяват на Влади Ампов и заглавни песни към български сериали стават  “Слънце в очите ти” [“Морска сол”], “Моменти” [“София – ден и нощ”], “Квартални джентълмени” [“Полицаите от края на града”], “Утре отново” [“Мен не ме мислете”].

„Моменти“ е песен от едноименния супер успешен албум на Графа, който получи наградата за най-добър албум за 2016 година. В родината ни се превърна в хит, който до ден днешен феновете пеят от начало до край на концертите на любимия си изпълнител.

Влади Ампов откликва с готовност на запитването за адаптирането на „Моменти“ във версия на чешки, без колебания съгласие дава и другия автор на текста Илия Григоров.  Така се ражда „Град“ (Město),  която вече 2 месеца трупа популярност в Чехия.  Ян Бендинг и Моника Багарова, чешките супер звезди, които я изпълняват, споделят, че песента е много красива и вярват, че ще се хареса на феновете им.  Новата версия на „Моменти“ звучи свежо и топло, което е причината вече да е любима на много фенове в Чехия.

Влади Ампов – Графа, освен брилянтен певец и пърформър, е най-продуктивния български композитор през последните десетилетия. Едва ли има българин, който да не е чувал „Давам всичко за теб“, „Искам те“, „Крадена любов“, „Ако има рай“, „Невидим“, „Дим да ме няма“, „Drama Queen”, “Да“, „Ти грееш“, „Утре отново“ и още десетки любими хитове, изпълнени от Графа. Влади Ампов пише хитове за своите колеги Мария Илиева (“Идваш към мен”, “Минало”), Любо Киров (“Отново вярвам”), Михаела Филева (“Опасно близки”, “Бойкот”, “Приливи и Отливи” и др.), Руши Видинлиев (“Хотел 2 звезди”, “БГ тв”), Орлин Павлов (“Завръщане”) Дивна (“Мойта музика”), VICTORIA (“Незавършен роман”, “Част от мен”) и др.

Само преди дни Графа се завърна от турне в Благоевград, Свиленград и Смолян, където отново поднесе на феновете си силни музикални емоции с вълшебните си вокални изпълнения, със съпровод на китара и пиано. През октомври Влади Ампов ще продължи да радва феновете си със срещи на клубните сцени в Плевен, Хавана бар – 1.10, София, Терминал 1 – 8.10, Велико Търново, Плей – 14.10 и други.

Още новини

Новини