Новата песен на Михаела Филева „Опора“ – дълбоко и емоционално послание за подкрепа, съпричастност и надежда

Новата песен на Михаела Филева „Опора“ – дълбоко и емоционално послание за подкрепа, съпричастност и надежда

 

Михаела Филева, певицата известна с изключителния си музикален талант и отдадеността си към обществени и социални каузи, представи новата си песен „Опора“. Михаела написва красивата балада малко преди излизането на последния ѝ албум „ИН и ЯН“, а поводът е твърде тъжен и твърде личен. Аранжиментът на песента е съвместен със Станислав Арабаджиев, който свири и пианото, изпълнението на цигулка е на Максим Ешкенази. Първоначално не е планирано „Опора“ да има своя видеоверсия. Времената, в които живеем обаче, правят посланията в текста актуални и необходими за всички нас. Затова Михаела и продуцентите ѝ от Монте Мюзик спонтанно решават да заснемат видеото, като откриват точния екип за това – режисьорите Васил Стефанов и Стефка Николова, както и оператора Георги Марков. Видеоклипът е в пълна хармония със звученето и дъблоките емоции, които предизвиква красивото вокално изпълнение на харизматичната певица.

В искрен пост в социалните мрежи Михаела Филева споделя: “… Написах я в труден момент за мен и близките ми и едва се осмелих да я включа в последния ми албум. От септември миналата година, многократно се надъхвам и разубеждавам от идеята да има свое видео. Последните събитията обаче, войната, повсеместното насядящо чувство за безсилие, неизбежно ми носят непреодолимото усещане, че ролята на хората на изкуството е да бъдем именно ОПОРА, да сме огледало на реалността… И събрах смелост. Знам, че думите в текста ще дадат упование в по-доброто бъдеще, на всеки, който има нужда от това в момента. А и така песента ще получи толкова по-важен контекст, толкова по-голям и комплексен смисъл от личната нужда от сила и подкрепа на някой отделен индивид. Затова с лек страх, но и с неизмеримо усещане за споделена, могъща съпричастност, ви представям видеото към песента ми „Опора“.

Новата песен на Михаела Филева е разпространена в музикалните платформи (http://bfan.link/in-i-yan), а видеото може да гледате в официалния канал на Монте Мюзик в YouTube (https://youtu.be/edfwzAxtUCY). Феновете на изпълнителката в София ще имат възможността да я видят и на живо – на 28 април в Joy Station. От продуцентската компания на топ изпълнителката споделят и плановете си за турне през лятото, като подробна информация за градовете и датите ще бъдат публикувани в близките дни.

Още новини

Новини